Kendimi günahtan alamıyorum!

Sıkça tekrarlanan bir itiraftır bu. Başkasına yapılmasa da kendimize yaptıklarımızdan. İnsan doğruyu, yanlışı bildiği halde neden yanlşı seçmekten alıkoy(a)maz kendini?
Oysa Kuran`da belirtildiğine göre insan seçimlerini kendisi yapmaktadır. Şeytan sadece bize tavsiyede bulunur. Onu dinleyip dinlememek bize kalmıştır. Bu durumda bir seçim yaparken seçtiğimiz günahı Allah`ın rızasına tercih ettiğimizi unutmamalıyız. Mesela bir içkiyi, kadını-erkeği, faizi ve benzerlerini, Evrenleri ve bizi yaratan,hala yaşama şansı tanıyan, bize akıl, sağlık veren Allah`a tercih ettiğimizi düşünmeliyiz. Çoğu zaman düşünmesek de o anda dünyevi zevkleri, Allah`ın sevgisine tercih etmekteyiz. Ne yazık ki çoğu zaman da bunu yaparken “Nasıl olsa Allah affedici değil mi” diyerek kendimizi rahatlatırız. Allah elbette affedicidir. Tövbeleri kabul edendir. Ancak unutmayalım ki tevbelerde önemli olan hataları bilerek tekrarlamamaktır. Biz kendimizi kandırsak da Allah yaptıklarımızdan haberdardır. Günahı seçme anında bunları düşünürsek daha başarılı olacağımızı düşünüyorum.
Son olarak bizi günaha sürükleyen, teşvik eden etkenlerden uzak durmalıyız. Bu bir arkadaş da olabilir, sevgili de, kardeş de… Allah yolundan alıkoyan birisini yakın dost edinmek kuşkusuz bizi doğru yoldan -farketmesek de- uzaklaştıracaktır.

Yazar : Alper

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website