KURAN’I ANLAMAYA DOĞRU

Süleyman Ateş Fussilet suresi= 44: Eğer biz onu, yabancı (dilde) bir Kur`an yapsaydık derlerdi ki: “Ayetleri (anlayacağımız) bir dille açıklanmalı değil miydi? Arab`a yabancı söz mü (geliyor)?” De ki: “O, inananlar için bir yol gösterici ve (gönüllere) şifadır. İnanmayanlara gelince, onların kulaklarında bir ağırlık vardır ve o, onlara bir körlüktür.


Kuran Fransızlara inseydi bu gün Fransızca bir kitap okunuyordu.
Kuran ingilizlere inseydi bu gün ingilizce Kuran okuyor olacaktık.
Yani kısaca hangi topluma inseydi o toplumun dili ile indirilecekti ki
Oranın insanları şöyle diyecekti = Ne bu dil ingilizce ama yabancı dille Kuran iniyor. Hayır Kuran bizim anlıyacağımız bir dille inmeliydi.

Kuranın en önemli özelliği ANLAŞILMASIDIR…
Ha bizde mi ? Anlamadıkları bir dille okur genelde insanlar Allah arapça indirdiğine göre bir bildiği varki arapça indirdi der. İçeriğini anlamadığı içinde gider ölülere okur. ( Ölülere okunması ile ilgili bir ayet getiren varmı ?)

Tamamen dirilerin okuması ve öğüt ve ibret alarak dünya hayatını yönlendirilmesi ve ahiret hayatına hazırlık yapılması istenmiştir.

Yok canım öyle dememiş Allah; Zina edenleri taşlayarak öldürün demiş (recm).. O taş atanlar Allahın lanetini aldıklarını bir bilebilseydiler. kalplerine mühür vurulduğunu bilseler acaba o taşları ellerine alırlar mıydı ? Peygamber bunu yapmıştı deyip yalan söyliyenler yalan hadis uyduranlar nasıl hesap verecek ? Kuranda olmadığını bilseler bu yaptıkları saçmalıkların !!
Kuranda olmayan kaç şey bu gün hayatın içinde Kurana mal edilerek yaşanmaktadır?

Örneğin Nisa suresi 23 ü okuyalım ve birde Türkiye coğrafyamıza bakalım:

Nisa Suresi 23 =Size, şu kadınlarla evlenmek haram kılınmıştır: Analarınız, kızlarınız, kız kardeşleriniz, halalarınız, teyzeleriniz, erkek kardeş kızları, kız kardeş kızları, sizi emziren süt anneleriniz, süt kız kardeşleriniz, karılarınızın anneleri, kendileriyle birleştiğiniz hanımlarınızdan doğmuş olup evlerinizde oturan üvey kızlarınız -eğer anneleriyle birleşmemişseniz o takdirde sizin için bir günah yoktur- ve sulbünüzden gelen oğullarınızın karıları. İki kız kardeşi birlikte almanız da haram kılınmıştır. Eskide kalanlar müstesna. Allah çok affedici, çok merhametlidir.

Özellikle doğuda bazı köylerin tek soyadı olduğunu duymuş muydunuz ?
bazı köylerde sadece iki yada üç soyadı olduğunu duymuş muydunuz ?
Bu gün kaç çocuk sırf akraba evliliğinden özürlü ve sakat olarak doğmuştur ?
Bu gün onbinlerce insanın kardeş çocukları ile evli olduğunu biliyormusunuz ?
Süt kardeşi ile evlenmeyi bile yasaklayan Kuran varken önümüzde;
O camilerde anlamadıkları arapça dili ile namaz kıldıran hocalar Kuranı Türkçe olarak okuyup halkı uyandırıyormudur ? Ben sanmıyorum.

Yazar : metin durali

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website