rahmetli Cenk Koray sayesinde

Yaklaşık 16 yıl önce idi ve o yaşıma kadar Kuran okumamıştım. Atatürk ve Kuran 19 mucizesi adlı kitabı vardı rahmetli Cenk Koray abimizin. Bir gün elime geçti ve bir çırpıda o gece okudum. Ve ertesi günü Kuran okumaya ve araştırmaya karar verdim.

Gençlik yıllarımda benim de kafamda acabalar vardı. Bir de üstelik din adamı geçinen ya da Kuranı Türkçe bile okumamış cami hocalarının verdiği akıl dışı vaazlar beni de dinden soğutuyordu. Bir de üstüne üstlük tanrıların arabaları diye kitap ve serilerini okumuştum, 16 yaşlarımda çelişkiler içinde belli yıllar geçip gitmişti.
36 yaşına gelmiştim ve daha gençtim ama o MATEMATİKSEL MUCİZEnin kesinlikle tesadüf olamıyacağına kanaat getirdim ve Kuranı okumaya anlamaya çalıştım. size yemin ederim ki belki yüzlerce kere okudum araştırdım, sevap almak için değil araştırmak için.

Sonsuz AKIL sahibinin akıl ürünü yarattığı eseri seyretmeye anlamaya çalıştım.
Din adamlarının yaptığı hataların bin değil milyonlarca olduğuna kanaat getirdim. Atesitlerin değil din adamlarının zarar verdiğini gördüm islamiyete.
Turan dursunun kitaplarını da okudum. İlhan arselin de..
Nerede hata yaptıklarını onları yanıltan şeylerin ne olduğunu araştırdım.
Turan dursun Kuran ansiklopedisi çıkarmış ve bir dönem müftülük yapmış bir insandı üstelik.
Onları da yoldan çıkaran şeyin hadis uydurmaları olduğunu gördüm. O kadar ki eğer o hadislerin yalan olduğu, uydurulmuş olduğu kanıtlansa ellerinde belge kalmıyacak ya da kitaplarında okunacak belki birkaç sayfa kalacak.
Hz. muhammed`in resim heykel gibi şeyleri olmadığı gibi hadisleri de olmadığına ve aradan yüzlerce yıl geçtikten sonra kulaktan kulağa uydurulduğuna inanıyorum.

Hadis; Hz. Muhammed`e ait olduğu varsayılan rivayetlerdir.
rivayet nedir ? rivayet sadece söylentidir.
söylentilere mi inanacağız? yoksa Kuran ve bilim ile araştırmaya mı?
Ben ikinci yolu seçtim.
Kuran ve bilimsel araştırmalarını yani… …
hadislere (uydurulmuş rivayetlere) inanmıyorum

Yazar : metin durali

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website