Noel ve Kuran

Noel Bayramı,bildiğiniz gibi Hristiyanların Hz. İsa’nın doğumgününü geleneksel olarak kutladığı yıllık tatildir.Hz. İsa’nın doğuşunun ‘rivayet’lere göre 2012. yılına ulaşmış bulunmaktayız.

Noel Bayramı, başta Hristiyanlık olmak üzere ülkemizin de dahil olduğu geniş bir kitle tarafından,ALLAH’ın çizdiği sınırlar çiğnenerek çılgınca kutlanıyor.Özellikle son yıllarda ‘Müslüman’ bir ülke olan ülkemizde,Hristiyanların bu çirkin ‘NOEL’ geleneğine en az onlar kadar sahip çıkıldığını üzülerek görüyoruz..Gerçekten inanılır gibi değil..! Zinanın,aşırıya gitmenin,alkol tüketiminin zirve yaptığı Noel;”BEN MÜSLÜMANIM” diyen,rehberi KURAN olan bir insanı nasıl rahatsız etmez? Rahatsızlık duymamak bir yana;nasıl bu cahilliğin bir parçası olabilir?

ALLAH’ın elçileri arasında şüphesiz ki ayrım yapmıyoruz.Hz. İsa’nın doğuşunu bir Müslüman tabiki uygun şekilde anıp,hatırlayabilir.Ama bu hatırlamanın ALLAH’ın yasakladığı işlere bulaşarak,azgınlık içerisinde yapılması net bir şekilde KURAN’la çelişir.

Çözüm açık ve net.. Sapkın Hristiyan geleneklerinden Noel’i adeta söküp alan bir topluluğun,KURAN’ı rehber edindiğinden nasıl bahsedebiliriz? Dinimizin dejenere olan her zerresinde de,problemin KURAN’ı rehber edinmemek;tabiri caizse devre dışı bırakmak olduğunu düşünüyorum,Noel’de olduğu gibi..Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in,KURAN’da ümmetinden ‘tek’ şikayeti bakın nasıl yer alıyor..ALLAH’ın huzurunda toplanıldığında ümmetinin bir bölümünden şikayeti ayette aynen şöyledir:

”EY RABBİM,BENİM TOPLUMUM BU KURAN’I DEVRE DIŞI TUTTULAR.”
25-Furkan Suresi 30.

KURAN’ın musikisi yerine manası,üfürülmesi yerine okunması,ölülere hitabı yerine canlılara hitabı asıl olmadıkça;bu rezaletler ne yazık ki devam edecektir.
”Ben Hristiyanların bozulmuş dinlerinin,geleneklerinin savunucusuyum” demiyorsanız,bu yazdıklarımın sizin için bir önemi olsa gerek.

”ALLAH PİSLİĞİ AKILLARINI KULLANMAYANLARIN ÜZERİNE YAĞDIRIR”
10-Yunus Suresi 10.

KURAN’ın rehberliğinden hiçbir konuda ayrılmamamız,taklidi değil aklımızı esas alabilmemiz dileğiyle..
Yazan : Ayhan SÜLÜN


About the Author
Author

ayhansulun

Comments (4)
Leave a reply

Name (required)

Website