Çocuklarımıza Anlattığımız “Hikaye” mi ?

Hiç düşündünüz mü çocuklarımıza neden hikaye anlatırız diye?

Uyusunlar bir şeyler öğrensinler diye diyebiliriz şu da var ki çocuklarımız bu yaşlarda uyutulmaya değil bilinçlendirmeye de ihtiyaç duyarlar. İşte bu yüzden çocuklarımıza gün içindeki gerçekleri ve tarihimizi çocuğun anlayabileceği kadar yalın bir şekilde, açıklayıcı bir şekilde anlatabiliriz. Tek hakiki rehber olan Kur’an-ı Kerim’de her şey vardır. (Dosdoğru yola iletecek olan bilgiler.)

Allah’ın Ayetlerine yüz çevirmekten (ertemekten) sakınmanızı öneriyorum çünkü hiç biriniz haktan mahrum olma hakkına sahip olmabilmek için bir zerrecik yaratamazsınız tüketiyor olduğunuz zamana dair.

Bu yazıyı özellikle çocukları için vakit harcamak için az vakti olan, ben büyüdüm diyenler için yazdım. Çocuğunuzu sadece dünyada güldürecek, kötüye özendirebilecek şey mi öğütlemek istersiniz yoksa doğru yola iletecek Kur’an-ı Kerim’i mi? Elbette sadece benim görüşümdür, dünyada hiçbir şey, olan ve olmuş bir zerrede muhakkak bir hayır var bir sınav var. En doğrusunu Yüce Allah bilir. Benimki bir sözdür size garanti veremem.

Böylece ne olabilir biliyor musunuz? Kendi başına yatıp kalkabilir, sizin içiniz de daha rahat olur çünkü sizin her zaman “canınızı” koruyabileceğiniz garanti değil, o yüzden “canlarınızı” önce Allah’a emanet ediniz ve takva ile Kur’an-ı Kerim’den ayrılmayınız.

Bana göre eğer böyle yaparsanız çocuğunuz her konuda daha uygun davranır, çevresindekilere karşı örnek olur ve zararlardan daha çok korunur Allah’ın izni ile bunu Allah için yapar sadece gösteriş için değil.

Çocuğunuza severek okuduğunuz masal size bazen zor gelebilir çünkü yorgun olabilirsiniz kimi zaman ya da çocuğunuzun korkması ve üzülmesi istenmez kollarsınız şimşek gürültülerinden ama biliniz ki hepimiz büyümüş çocuklarız ve Yüce Allah’ın ilmine muhtacız. Onun için Kur’an-ı Kerim’e sımsıkı sarılmalıyız ve onu anlamalıyız hatalarımızı görmek adına, erteleyenlerden olmayınız çünkü bizler ancak Allah’ın bize olan merhameti sayesinde varız ve şu saniye yaşıyoruz. Peki bir sonraki dakika ne olabilir? Garantimiz Allah.


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Leave a reply

Name (required)

Website