Yeni Bir Yıla Yeni Günahlar İle…

Yeni Bir Yıla Yeni Günahlar İle…

Yeni bir yıla daha girildi. Yeni günahlarla. Ardında bıraktığı bir yılı hata ve günahlar içinde geçiren insanlar acaba neyi kutladılar? Günahlarının artışını mı? Neden insanlar yeni bir yıla girerken bir önceki yıllarının muhasebesini yapıp, hatalarından pişmanlık duyup, tövbe ve bağışlanma dilekleriyle girmezler yeni yıla. Ardı ardına patlayan havai fişekler ve şampanya şişeleri midir insanların yeni yıldan beklentileri? Alabildiğine çılgınlık, alabildiğine eğlencenin ardından günlük yaşama döndüğünde kişi bir kez olsun sormaz mı kendine yahu nedir yaşadığım bu hayat adeta bir oyun ve eğlence? Hepsi dünde kaldı işte bak. Bugün aynı tekdüzelik aynı bilmece.

Durup bir an olsun bir sorun kendinize: “Acaba ben hangi Allah’a inanıyorum?” diye. Kendi kendinizi yaratmadığınızı biliyorsunuz. Peki, sizi yaratan hakkında ne biliyorsunuz? Sizden beklentilerinin neler olabileceğini hiç düşündünüz mü? Sizi yoktan var eden, varlığınızı sürdürebilmeniz için sayısız nimet ve imkân veren Allah’ı ne kadar tanıyorsunuz? Dilediği takdirde yaşamınıza son verebilecek kudrete sahip olduğunun farkında mısınız? Ya ilahi buyruklarının; emir ve yasaklarının? Hangi Allah’a inanıyor, kimin size verdiği hayatı yaşıyorsunuz? Bir gün öleceğinizin farkında mısınız? Ya yaşantınızdan hesaba çekileceğinizin? Nedir bu başıboşluk nedir bu vurdumduymazlık? Kimi dikkate almadan yaşadığınızın farkında mısınız?

Yeni yılda kaçınılmaz olan gerçekler ile yüzleşerek farkındalığınızı artırınız. Geç olmadan, güç olmadan. Dünyada kalacağınız süre kadar dünya için, ahirette kalacağınız süre kadar ahiretiniz için çalışınız. Ateşe dayanabileceğiniz kadar günah işleyiniz. Şu geçici boş dünya hayatı uğruna sonsuz bir yaşama yüz çevirmeyiniz. En azından bir yılbaşında yeni yıla başınız secdede Yaratıcınıza şükür ve teslimiyet içinde giriniz ve günahlarınızın affı için tövbe ediniz.


About the Author
Author

Kindi

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website