İslâmi Ruhban Sınıfı Oluşturma Çalışmaları

 

Yeni bir çağrı okudum Kuranda gizlenen şeyleri ortaya çıkarmak üzere çalışmalar yapan bir ekip oluşturulmuş amaçları Kuranda gizlenen gerçekleri açığa çıkarmak ve mealleri karşılaştırma üzerine olduğu gözüküyor (ilk bakışta).

 

Aynı kişiler Kuranda ruhun ölmeden evvel Allah’a ulaşması konusunu söylemektedirler bu onlara göre Kuranda gizlenmiş yani böylece kişiler ahirete de iman edemezler diye çok ilginç bir bağdaşma kurmaya çalışmışlar sanki Kuranda hiç ahirete yönelik çalışmaktan bahsedilmiyormuş gibi. Ruhun vücuttan çıkınca Ruhun öleceği düşüncesi gerçek dışıdır denmekte yani Ruh gidip gelirmiş onlara göre bu o demek oluyor bir nevi vahiy alan olmuş oluyoruz o zaman? Çok yanlış bir iddia. Türkçe Kuran okuyanlara “yeni modacılar” diyenlerdir bunlar işte Kuranın önüne geçmek isteyenlerdir.

 

Ayrıca bazı ayetleri belirterek tamamen ayette yazmadığı şekilde yorumlamışlar bize verilmeyen bir bilgiyi Allah şöyle yapacaktır diye ayetin altına açıklama gibi eklemişlerdir çok vebal alacaklar insan bir tuzaktan kurtulunca çok şükür demeli çok şükür.

 

En son olarak ta planladıkları amele ulaşabilmek için seçme bir ayet kullanmışlardır (ki bunu kullanınca o yerde sanki onların tezi doğruymuş gibi görünecek *actt yapmışlar bu siteye onun konusu açılmış birisi tarafından okumalısınız belkide).

https://www.diniyazilar.com/2012/01/zikir-enbiya-suresi-7-ayet-actt/

 

Fecr/28: “Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön!”

Daha öncesindeki ayetlere bakıyoruz(aynı surenin)..

22,23. Rabbinin buyruğu ve saf saf dizilmiş olarak melekler geldiği ve o gün cehennem getirildiği zaman,işte o gün insan (yaptıklarını birer birer) hatırlar. Fakat bu hatırlamanın ona nasıl faydası olacak!?

24. “Keşke bu hayatım için önceden bir şey yapsaydım” der.

25. Artık o gün, Allah’ın edeceği azabı kimse edemez.

26. Onun vuracağı bağı kimse vuramaz.

27. (Allah, şöyle der:) “Ey huzur içinde olan nefis!”

28. “Sen O’ndan razı, O da senden razı olarak Rabbine dön!”

29. “(İyi) kullarımın arasına gir.”

30. “Cennetime gir.”

Burada ahirete kavuşulduğu çok bellidir, dolayısı ile kişinin sınavı sona ermiştir. Böylece kendileri başkalarının tezlerini kötülerken kendi tezlerindeki kötülükleri kimse göremeyecek mi zannettiler acaba?

 

Sitelerinde  bir beyaz giysili adam sakallı bir adam ile  bir yaratığı yan yana getirip bilek güreşi yapıyormuş gibi göstermeleri hiçte hoş olmamış bu gibi resimler şeytanın insanların iradesini es geçebilen bir güç sahibiymiş gibi gösterip ona itibar edilmesine neden olabilir ve Kuran da da belirtildiği gibi şeytan ancak kötülüğe davet edebilir zaten insanların aklını çelmek isteyen laf eğip bükenler insanı Allah’a ulaşmakla değil şeytan ile korkuturlar Allah’a sığınan şeytandan niye korksun..

 

 


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Leave a reply

Name (required)

Website