Hadisler Neden Dinin Kaynağı Olamaz?

Bu soruya sağlıklı bir cevap verebilmek için öncelikli olarak dinin kaynağının ne olduğunun netleştirilmesi gerekir. Bu noktada önemli bir ayrım çıkmaktadır karşımıza: Dinin kaynağını belirlerken dinin sahibi olan Allah’ın İlahi kelamına başvurmak ya da geleneksel yorum ve kabulleri esas alarak Allah’ın sözünün yanına insani söz ve yorumları katmak. İlk yol Kur’an ayetleri tarafından belirlenen yoldur. İkincisi ise Peygamberimiz’e atfedilen hadisler, (daha&helliip;)

Neden Dinin Tek Kaynağı Kuran’dır?

Dini konularda yapılan tartışmaları takip ettiğimizde çoğu zaman dikkate alınmayan önemli bir hususun göz ardı edildiğini görmekteyiz. Bu husus yöntem sorunudur. Neden din adına farklı doğruların iddia edildiği şeklindeki bir soruya verilecek en temel cevap; din adına hüküm çıkartırken farklı yöntem ve yolların izlendiği olacaktır. İşte tam da bu noktada çok önemli bir soru çıkıyor karşımıza: Dinin kaynağı nedir? Bu (daha&helliip;)
YANIZCA KURAN

YANIZCA KURAN

Dini tartışmalara, ‘Dinin Kaynağı Nedir?’ sorusuna net bir şekilde cevap vermeden girişmek, bu anlamdaki çıkmazımızın en büyük sebebidir. Bu soruya verdiğimiz doğru cevaba; tüm benliğimizle sarılıp yaşam tarzımızı ona göre belirleyip,pratiğe de ona göre dökmemiz gerekir. ALLAH’ ın göndermiş olduğu sistem olan dinin, saptırmalardan, sömürücülerden, geleneklerden korunmasının tek çaresi KURAN-I KERİM’dir. Kuran’ın anlattığı dine göre vahiy ve akıl insanların hareketlerine (daha&helliip;)