Kuran Şifresi mi?

Efendim, yeni bir moda çıkdı. Duydunuz muydu? ” Kuranin Şifresi” diye bir moda.

” vay abi şifreyi çözmüşler haa? !”

Adam çıkmıs meydana bas bas bağrıyor” uşah ben çözdüm, kuranın şifresinide çözdüm her sayısını da!”

Herkesin gibi benimde ilgimi çekti tabiki, bir müslüman olarak bizde, şifresi varsa, çözmek isteriz. Internet`ten bir araştirmaya başladim ve tabiki şifreyi çözmüş diye ortayi kaldıran yaziları da buldum. Buldum ama hayal kırıklığına uğradım ! ” Niye mi? ”

Anlatim efendim;

Şimdi misal olarak Sayın “adı bende saklı”yı alalım. Bu mübarek bir hesap çıkarmış. Öyle bir hesap ki okuyan saniyor Matematik dersine girdik, doktoraya hazırlık içindeyiz.

Bir misal verelim:

“19: 57 NUMARALI AYET VE 1957 YILI ” diyor kendileri…

Sayin “adı bende saklı” çözdüğü bu imiş, peki kuranda bu ayetde ne yazıyor? Bakalimmi?

و َ ر َ ف َ ع ْ ن َ ا ه ُ م َ ك َ ا ن ً ا ع َ ل ِ ي ّ ً ا

Ve refa’nâhu mekânen aliyyâ(aliyyen).

1. ve refa`nâ-hu: ve biz onu yükselttik
2. mekânen: mekân, makam
3. aliyyen: (çok) yüce

Yani mealen şöyle “Onu yüce bir mekâna yükselttik!”
Şimdi efendim, yüce bir makama ALLAH yüceltir mi yüceltir, ALLAH dilerse bizi maymuna da benzetir mi benzetir, dilerse eşek domuz da yaparmı yapar yani! ALLAH bu, `KÜN` deyince birde bakmişsin 18 bin alem var olmuşda, bitmişde! Dilerse ile yola çıkarsak, daha pek çok yapmadığı şeyleri yaptırma cürretine gireceğimiz kesin! Sayın “adı bende saklı”ya sormak gerekir ” Efendim bu sure sayısı ile ayet sayısı ALLAH tarafından kuran ile beraber mi indirilmiş!? ”
Öyle sanıyorum ki, bu soruya cevabı olmicakdir çünki kendisi de pek ala biliyor ki, ALLAH sayı ve sure numarası indirmemişdir. Ama her kim yapdı ise ALLAH ondan razı olsun.. Bir kolaylık düşünmüş yapan şahıs, demişki” böyle aramak zor oluyor yeni bir sistem bulmak gerek!” ve adam yapıvermiş. ALLAH razı olsun yapandan, lakin bunu yapan ” efendim bir şifre tahmin ediyorum, ben buna sayıları düzeyim bakalim hele ne çorbasi olacak” diye düsündüğünü hiç sanmıyorum.

Evet nerde kalmışdık? Haa yüce makamda. Şimdi efendim, bu yüce makam kime göre yüce? ALLAH`a göre mi? Meleklere göre mi? Iblise göre mi? Insana göre mi? Yoksa bir Atom parçasına göre mi?

Sayin “adı bende saklı” buna da cevap veremicekdir, çünki o cevap verdiği anda kendi kendini yalanlamaya mecbur kalacakdır..
Efendim aynı ayete bir daha bakalım, Rabce bakalım ne dersiniz?

Meryem Suresi:
51. Kitap`ta Mûsa`yı da an. Çünkü o, içtenlik ve dürüstlüğe erdirilmişti ve o bir resul, bir peygamberdi.

52. Ona Tûr`un sağ tarafından seslendik. Onu, fısıldaşan kimse kadar yaklaştırdık.

53. Rahmetimizden ona kardeşi Hârun`u bir peygamber olarak armağan ettik.

54. Kitap`ta İsmail`i de an. Çünkü o, vaadinde sadıktı; bir resuldü, bir peygamberdi.

55. ailesine namazı, zekâtı emrederdi. Rabbi katında hoşnutluk kazanmış bir kişiydi.

56. Kitap`ta İdris`i de an. Çünkü o, özü-sözü tam uyuşan bir kişiydi, bir peygamberdi.

57. Onu yüce bir mekâna yükselttik.

Idris nebi aya çıkmış mı? Ayda mı yaşıyor şu an Idris nebi? Rabce bakınca konu ortada. ALLAHIN peygamberi olan Idris nebiyi, biz bir yüce mekana yükselttik diyor!

Simdi kurandan hiç birşey anlamayana bile bunu okusak ve sorsak ” Ne anladin kuzum? !” şöyle diyeceği kesindir ” Idrisi kendi katına almış ALLAH!”.
Sayın “adı bende saklı” ´ın aklı ise çok çalışıyor zaar, o Idrisi yok sayıp Armstrong´u aya göndermek niyetinde. Bu durumda ALLAHın Idris dediği kişi Armstrong oluyor, bu mudur yani?

Sözüm ona ” Kuran meal edeceksen, Kuran Şifresi çözeceksen, Kurana yakışır şekilde et! Gazete köşesindeki bulmaca/bilmece´ye benzemez bu Kitabullah! Şimdi çarpmaz ama, yarın bir çarparsa kaçacak delik ararsın! ALLAH muhafaza, kimsede kurtaramaz seni!”

Sizin gibilerin yüzünden ateistlerle uğraşmaktan canımız çıkdı. Işimiz gücümüz yokdur, ateistlere sizin yapdığınız yanlışlarımı açıklıcagız biz? ! Madem HAKK rızası için birşeyler yapacaksın, o zaman ateistleri susturacak birşeye el ayak ol ki, bizde ” helal be adam, vurdu oturttu” diye göğsümüzü gerelim !
Mertlik şifre çözmek peşinde koşmakla olmaz, onu cinci hocası da yapmaya çalışıyor, medyum´cusu da yapmaya çalışıyor, Mertlik Cennete girebilmekdir ! Mert isen o makama yücel! Artik moda oldu ayetleri kafasına göre yazıp, insanlara ” aha size bir yeni şifre buldum, şifre basi yüz ytl” demek. Aslına bakarsanız benim bu yazıma da gerek yoktur, çünki kuran-ı kerim bunların maskelerini hep aşağı indirmiş. Belkide onun için kuran-ı örtmekden yanalar, belkide onun için kurandan halkı uzak tutmakdan yanalar!

Kuranda peki aya çıkılması yahut buna benzer olaylar mevcut mudur? Onu işte ben bilemicem, ALLAH bilir! Kuran´da derki yüce Rabbimiz:

En`am Suresi 59
Gaybın anahtarları O`nun yanındadır; onları O`ndan başkası bilmez. O, karada ve denizde olanı da bilir. O`nun bilgisi dışında bir yaprak bile düşmez. Toprağın karanlıklarındaki bir dâne, yaş ve kuru her şey apaçık bir Kitap`ın içindedir.

Ben Sayın “adı bende saklı” ın herşeyi yanlış da demiyorum, doğru da vardir kesin ama dönüpde bir kaç kitap yazıp satacağım diye ALLAHIN kelamini bozuyorsa, kendi kafasına göre yorumluyorsa ve bunu bir de “Kurandan” diye nitelendiriyorsa, o zaman kendisini ya Ilah ilan etmiş bulunuyor, yada yeni bir nebi!

Malesef Kuran öyle iki yaldızlı söz sarf etmekle, iki üç matematik´le okunmuyor efendim. Kuran HAKKA tabi olmakla okunuyor! Beğenseniz de, beğenmeseniz de ALLAHIN şartı bu! Yoksa elin ateisti de senin yapdığıni yapar, ki yapan da oldu! Medyumcusu da yapdı, cinci hocası da yapdi bunu. Yeni olan ne peki? Sadece yapilan işlemlerin yeni adı, eskiden Havvas, vefk, bilmem daha adını bilemediğim bin çesit isimle kuran çözmeye çalışanlar, şimdi adları ” Kuran şifresi çözen” oldu çıkdılar. Tövbe insana bir yarar verecekleri yok, kitap satma derdindeler. Yiğitse kitabı bedava dağıtsınlar da göreyim boylarını postlarını!! Olmaz hangi parayla yaşıcaz diyorlarsa, Sayin Hakkı Yilmaz nasil yaşıyorsa aynen öyle derim! Tebyin-ül kuran diye bir ömürlük işe damga basmış olan Sayin Hakkı Yilmaz, tek kuruş kazanmıyor bu işinden, Kitabları dileyene bedava gönderiyor.

Demekki neymiş efendim? Kuran eri olununca paraya gerek kalmıyormuş, maksat insanları aydınlatmak oluyormuş. Ama tabi bunu “kuran şifresi vardır” diyenler idrak edemez, etse de işine gelmez!

Seçimi size bırakıyorum, Artık Peygambermi dersiniz, yoksa Ilah mı dersiniz bilemicem. Ben ise kuran-ı kerimden şu ayeti gönlüme alıp yavaş yavaş köşeme geri çekiliyorum…

Yunus Suresi 20
Şöyle derler: “Ona Rabbinden bir mucize indirilseydi ya!” De ki: “gayb, Allah`ın tekelinde. Hadi bekleyin; sizinle birlikte ben de bekleyenlerdenim. “

Yazar : Mustafa

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website