Allah`ın Varlığına Kur`an-Din Dışı Kanıt

Allah`ın varlığını, kuran ayetleri, dinler işin içinde olmadan nasıl anlayabiliriz? Önce kendimize bakmalıyız. İnsanın kendisi bile başlı başına bir kanıttır. “Tesadüf-Olasılık” adı altında bir canlı bu denli mükemmel olamaz. Kimi beynin ve gözün kusurlu olduğunu da söyler ki bunlar da malum kişiler, oysa kusurlu değildir, öyle olması lazım. Lakin bu da ayrı bir konu. Biz insan vücudunun tamamını ele alım. Anne karnın da var oluşunu.


Misal sperm; Şimdi ben ateist olduğumu düşüneyim. Tanrı.. vs yok deyim ve sonra araştırayım insanın anne karnında ki oluşumunu. Kafama şu sorular takılır benim.

1) 1 tek hücreden çoğalarak oluşan trilyonlarca hürce-ki kopyadır, hepsi birbirinin aynı yapıya sahiptir- nasıl, neye dayanarak, ne tür bir bilgiyle beyni, kalbi.. vb iç ve dış organları oluşturmaktadır?

2)Bu hücrelerin bir bilinci var mı? yok. O zaman aklı ve bilgiside olması mümkün değildir. Bu durumda nasıl oluyor da her seferin de aynı yerlerde, aynı şekilde organlar oluşmaktadır? Eğer dıştan bir müdahale-ananın kötü beslenmesi, darbe, radrasyon gibi, sigara gibi etkenler olmazsa- olmazsa hepsi önceden programlanmış bir şekilde bu yapıyı inşaa ederler. Bu hücreleri programlayan kimdir? ya da nedir?

3) Benim el ve ayak parmaklarımın arası neden perde halinde? neden ince bir tabaka? Kulak memesi gibi olabilirdi anne karnında iken. Dahası burayı oluşturan hücreler ne gibi bir emir ile kendini topluca intihar ediyor? İntihar edip, öldürmeseler kendilerini el ve ayaklarda ki aralıklar asla oluşamazdı. Çok fedakarlar. Neden böyle bir fedakarlık yapıyorlar? ne tür bir bilinç ile? Bakın bir de toplu intihardan önce hafif bir perde var parmak aralarında, demek çok önceden bu biliniyor ki ona göre parmaklar oluşunca o bölgelere ihtiyaç kalmadığını fark edip-hangi bilinçle ise ki yok- yok ediyorlar kendilerini.

4)Bebeğin suyun içinde yaşayabilmesi, hava alması bile ilginç bana göre. Anne karnından çıkar çıkmaz akciğerler devreye giriyor.

5)Sperm. Daha önce bir yumurta ile, vajina ile karşılaşmamış. Onun yapısını, özelliğini bilmeyen spermin, nasıl oluyor da buna uygun donanıma sahip olabiliyor? Bilhassa yumurtayı geçmek için sahip olduğu donanım hayret edici. Hem de spermin bir de aslın da döllenmeyi sağlamadı da ayrı bir ilginçliktir. İşi asıl yapan onun içinde hazine gibi sakladığı kromozomlardır. Onu bırakır yumurtanın içine giridkten sonra. Önce yumurtaya ulaşmak için kuyruğa ihtiyaç duyacağını biliyor, yumurtaya ulaştıktan sonra o başın delip geçmek için o şekilde olması gerektiğin biliyor, içeri girdikten sonra o başa ihtiyaç duymayacağını elbet kuyruğunada ihtiyaç duymayacağını biliyor ve onları bırakarak başka bir özelliğini donanımını devreye sokarak merkeze gidip en sonunda geriye o kromozomu taşıyan şeyle ulaşıyor ve döllenme oluyor. Daha önce gidip keşif görevinde bulunmadığına göre nereden biliyor* hem de bilinçsiz, aklı olmayan birşey.?

İşte bunlar cevap bekleyen sorular. Bilim bunu cevaplayabilecek düzeye geldi mi? gelmedi mi? cevap kişiden kişiye değişecektir. Şunu unutmamak lazım bilimin asla cevap bulamayacağı sorular vardır. Bunlara cevabı ileri de bulur demek bence çok fazla iyimserlik olur. Ateistler sinir oluyordu “Allah”dediğimizde hatta dalgasını geçerler ama onlarda bu iyimserliği koyarak bizim yaptığımızı yapıyorlar.

Not: Anne karnında oluşum ve Kur`an-ın bu konudaki ayetlerini-mucizesini YouTube da “İnsanın Yaratılış Mucizesi” ismi ile arayarak videolara ulaşabilirsiniz.

Selametle…

Yazar : Ayça MUTLUCAN

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website