İnsanların “Haberdar Olma” Hakkı.

Allah’ın izni ile bu gün başladığım bir uğraş hakkında size bir takım görüşlerimi aktarmak ve haktan yana isem hak ile sizden de günlük hayatınızda haklı bulduğunuz görüşleri savunmanızı ve uygulamanızı rica ederim.

Hayatımızda edindiğimiz her tür davranış ve düşünceyi oluşturan ilimi (bilgiyi) ancak, tek eksiksiz ve doğru olan Kur’an-ı Kerim’den öğrenebiliriz diye düşünüyorum.Bunun içinde onu anlamamız o dilde okumamız da gereklidir. Bunu bilene ve aynı zamanda Allah’ın öğütlerine uygun yaşayanların Allah’ın izni ile Allah’tan başka hiçbir şey maadur edemez görüşündeyim.

Bunun haricinde, Kur’an-ı Kerim’in dışında öğreneceklerimizi muhakkak kontrolden geçirmeliyiz ki hataya düşmeyelim. Çeşitli kaynaklardan güzel hatırlatmalar edinebiliriz örneğin bu sitede güzel hatırlatmalar mevcut.

Günümüzde muhabbeti sağlamak (uyum) ve olanı biteni (gündemi) takip edebilmek için hepimiz televizyon, radyo, ve daha çok interneti kullanmaktayız. Televizyon hakkında yazı mevcut o yüzden bende internet’e değinmek istedim.

Çoğu zaman, sadece haber okumak için ekrandaki çeşitli sitelere giriyorum fakat bana göre haber dışı olan birçok uygunsuzluk karşıma çıkıyor bu uygunsuzluklar günümüzde site reklamları olarak da aşırıdır, olur olmaz her şeyde dikkat dağıtırlar.

Dinimizce uygun olmayan içeriklerin, (korkusuzca!) haberlerin arasına katılması ve buna çeşitli adlar ve bilinçlendirme, moda denilmesini doğru bulmuyorum. Aslında haber veren kuruluşlar birtakım oyunlar ile bizleri avutmakta diye düşünüyorum.

Bunlar çıplaklık ile yapılan eylemlerin kınanmaması, insanın özeli olan durumların ortalık yerde konuşulur olması bunu sağlamak için sözde kusurlar öne sürülmesi.

Bu konularda gereken yerlere, haberler konusunda güvenli internetin yetersiz kaldığını ve haber sitelerinin (tümünün) haberlerini değişik bölümlerde yayınlamaları veya yaşa göre ayırmalarını (filtreleme) yapmalarını önerdim ayrıca bu herkes açısından daha iyi herkesin ne istiyorsa ona daha rahat (toptan) ulaşabileceği bir öneriydi diye düşündüm. Ne de olsa doğru ile yanlış bir değil.

Bunu önermemdeki amaç çocuklar da dahil bir çok masum insan haber sitelerine rahatça girebilmekte ve haram’a teşvik edilmektedir. Çıplaklığa ve haram olan her şeyden kaçınmam ve kaçınan insanların bazı olanaklardan daha rahatça faydalanmasını sağlamaktı sizde bu hususta gereken yerleri arayıp talepte bulunursanız çok memnun olurum.

(Site yapımcılarına ve okuyucularına teşekkür ediyorum.)


About the Author
Author

G.

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website