O Kul Türkiye…

Çok popüler yarışmalardan geçilmiyor. Herkes bir şeylerin peşinde yarış halinde. Son dönemlerde popüler olan bir yarışma da malumunuz ‘O Ses Türkiye’ isimli müzik yarışması. Yarışmacılar hem ses hem de şov yeteneklerini sergilemeye çalışıp kıyasıya yarışıyorlar. Ne için Türkiye’nin ‘O Sesi’ olmak için. Yarışmaya bir sözüm yok. Ama bu ve benzer yarışmalar daha anlamlı daha derin şeyler hatırlatıyor bana. Dünyevi olarak edineceğimiz geçici şeyler uğruna kendimizi adeta parçalayıp jürilere beğendirmeye çalışırken, kendimizi asıl beğendirmemiz gereken yaratıcımız yüce Allah’ı yeterince takdir etmediğimiz ve bize vermiş olduğu yaşamın hesabını soracağı gerçeğini.

Hani diyorum inanan kullar adeta bir yarışmada kabul etseler kendilerini de ‘O Kul Türkiye’ olmak için Allah yolunda hayra ve barışa yönelik işler yaparak kıyasıya yarışsalar. Kabiliyetlerini hayırlı işler için kullanıp insanlık için faydalı değerler üretseler. Kur’an ayetlerinin dikkat çektiği gibi örnek birer kul olsalar.

Onlar ki, Rablerine saygıdan titrerler. Onlar ki, Rablerinin ayetlerine iman ederler, Onlar ki, Rablerine ortak koşmazlar. Onlar ki, verdiklerini, Rablerine dönecekleri için kalpleri ürpererek verirler. İşte bunlar, hayırlarda yarışırlar. Ve hayırlarda önde gidenler de onlardır.
(23 Müminun Suresi Ayet 57-61)


About the Author
Author

Kindi

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website