Dini Rüya Tabirleri

Dini rüya tabiri / Dini rüya yorumu diye bir şey varsa yorumu; hayır olsun, Allah bilirden ibarettir. Aksini savunanların bundan muhakkak bir geliri vardır bana göre, eğlence uğruna kendilerini yakanlar hariçtir.

Sonuçta bu da fal gibi bir şeydir. Bu işin kahinleri (büyücüleri) tahminleme yaparak geleceğinizi sözde tahminlerler. Her insan gördüğünün neden kaynaklandığını aşağı yukarı tahmin etsede, etmemesinde de bir sakınca yoktur hayır olsun der geçer. Bu kişilerin sözleri ve ayet cımbızlama Ve tarifleme tekniklerine (actt) takılırlar çünkü gerektiği gibi kitaptan medet ummaz da kişilere yönelirsek işte böyle bizi gereksiz beklentilere sokup, dinimizi kullanırlar. Bu işine gelinen ayetin alınıp diğerlerinin yok sayılmasıyla yapılır.

Bunu şöyle de düşünebiliriz diyelim ki bir film izliyoruz, diğer filimden evet sesini alıp öteki filimde soru sorulduğunda oraya o evet i yapıştırmaktır. Aslında durum çok farklıdır. Bunun için yapılması gereken sözün kaynağını baştan aşağı incelemektir “Actt”. (Yani Ayet’in)

Lütfen bu insanlara para kazandırmayın ondanda evvel inancınızı yaşayın inanmıcımızı yaşamak demek ne türban takıp göğüs hatlarını belli eden giysiler giymek ki Kur’an da özellikle belirtilen göğüsün örtülmesidir(başın değil), ne de kapanıp da dokunulmaz olmuşçasına milleti acımasızca, düşüncesizce eleştirmektir-uyarı sınırı ihlali-, dine fitnedir.

Önemli olan kişilerin iyilik yapıp, haramdan kaçınmalarıdır. Yoksa fal, rüya tabiri ve ezan sesini bekleyerek geçen bir ömrün de hesabı vardır. Sabredenlerin yanında sabredenler vardır, umarım ki herkes Allah’ın bize layık gördüğü zaman gibi doğruyu görecektir.

Düşündürmek bizim, yargılamak sadece Allah’ın yetkisidir. Öyleyse başkalarının inançsızlığı ve Ayetlere göre göre yüz çevirişi, üzerini “örtü”şü bizi asla üzmesin ve yıldırmasın.

Konu örtü takanların çıkarması, takmayanların takması değil isteğe bağlıdır ortak konu, dar giyim, dekolte, yardım, Kur’an-ı anlama ve bu yönde -kavgasız- konuşmalar çünkü Allah için bir diyalog halinde oluyoruz kimse çıkıp da ortak koşmuyor.

Bu yazıyı annem için yazıyorum namazı kılar, Kur’an okur ancak hala ibret alamadığını düşünmekteyim çünkü bu sabah elinde rüya tabiri gördüm moralini bozmamak için ses çıkartmadım. Her işte bir hayır vardır kendisine açıkladığımda bu batılları bırakıyor şükür. İnşallah o kitap bu gün sopayı tutuşturacak. Sayesinde güzel sevap kazandım :)

*Actt ‘ı gündeme taşıyan arkadaşlara teşekkürler.

 


About the Author
Author

G.

Leave a reply

Name (required)

Website