Tövbe ve İman Etmenin Gücü…

Son günlerde televizyonda 2 ünlü ve genç insanın konuşmalarına rastladım. Daha toy ve yeni ünlü oldukları zamanda birçok hata yaptıklarından, dini hiç düşünmeden yaşadıklarından ancak sonrasında içlerindeki manevi boşluk sebebiyle arayışa geçip müslümanlığı öğrenmeye çalıştıklarından bahsettiler. Şu anda geçmişte sahip oldukları alkol,uyuşturucu vs. gibi kötü alışkanlıkları bıraktıklarını, namazlarını kıldıklarını anlattıar. Kurdukları cümlelerden Kur’an’ı da gerçekten okudukları anlaşılıyordu.

Toplumda tanınan ve genç olan bu insanların böyle samimiyetle konuşmalar yapmalarını büyük bir mutluluk ve ilgiyle izledim. Çünkü içinde bu eksikliği yaşayan çoğu genç insan sadece adım atmaktan korkuyor, nereden başlayacağını bilemiyor. Ben bu kadar günah işledim, acaba bundan sonra ibadet etsem de kabul olur mu diye düşünüyor. Halbuki Allah Kur’an’da defalarca tövbeden ve affetmekten bahsediyor:

 

“Hani, Mûsa, toplumuna demişti ki: “Ey toplumum, buzağıyı tanrı edinmenizle öz benliklerinize zulmettiniz. Hadi, yaratıcınıza, Bâri’inize tövbe edin; egolarınızı öldürün. Böyle yapmanız yaratıcınız katında sizin için daha iyidir; O sizin tövbelerinizi kabul eder. Hiç kuşkusuz O, evet O, tövbeleri çok kabul edendir, rahmeti sonsuz olandır.”
(Bakara, 54)

“Allah’ın, kabulünü üstlendiği tövbe, bilgisizlikle kötülük işleyip de çok geçmeden tövbe edenler içindir. Allah, işte böylelerinin tövbesini kabul eder. Allah Alîm’dir, Hakîm’dir. ”
(Nisa, 17)

“Yoksa, kötülükleri yapıp yapıp da her birine ölüm geldiğinde, “işte şimdi tövbe ettim” diyenler için tövbe yoktur. Küfre batmış olarak ölenlere de tövbe yoktur. Böylelerine biz korkunç bir azap hazırladık. ”
(Nisa, 18)

“Allah size açık-seçik bildirmek istiyor. Sizi, sizden öncekilerin yol ve yöntemlerinden haberdar ediyor. Size tövbe nasip ediyor. Allah her şeyi bilir, tüm hikmetlerin sahibidir. ”
(Nisa, 26)


Samimiyetle yapilan bu konusmalara karsi sunucunun yaptigi yorumlar ise daha da ilginçti. Konuşma yapan genç bayanlarin başının açık olmasına, makyajlı olmalarına takilmiştı.Sanki dini öğrenmeye çalışmanın, ibadet etmenin ön şartı sadece kapanmakmış gibi..Sanki kapanınca yaptığın ibadetler inandırıcı oluyormuş gibi..Malasef cahil insanların çoğunda algı böyle olduğu için önce şekle bakıp insanlar hakkında yorum yapıyorlar ve bu yorumları televizyon ekranında yapınca yine milyonlarca bilgisiz insanı etkliyeyip samimi bir şekilde inançlarından bahseden genç insanların samimiyetsiz görünmesine sebep oluyorlar.  Ancak Kur’an’ı bilinçli bir şekilde okuyup anlamaya çalışan insanlar bu tarz yorumlara kulak asmayacaktır. Ve tövbe kapısının biz günahkar kullara her zaman açık olduğunu,  yeter ki samimiyetle Allah yolunda olmamız gerektiğini bileceklerdir.


About the Author
Author

GUL

Comments (1)
Leave a reply

Name (required)

Website