İyiden Uzaklaştırıp Kötüye Özendirmek

 

Kişiler sözler söyler içlerini ancak Allah bilir. şeytan değil mi kötülükleri bize şık paketlerle ve sözlerle pazarlayan nefs tüccarı..

 

Rızkı Allah’ın verdiğini, şeytanın bizleri fakirlikle korkuttuğunu Kuran delillerinden biliyoruz. Öyle ise günümüz dünyasını daha pis davranışlara sürükleyen yönlendirmelere karşı olmalıyız.

 

Bakara/222 ayetinin sonlarında, verilen emir gayet açıktır. Fakat Allah’ın hakkında hiç bir delil(ayet) indirmediği davranışları helal(dinen sakıncasız) ilan etmek İslam’a(Allah’a teslimiyete) ne kadar uygundur?

2(Bakara)/169: Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size, çirkinliği ve hayâsızlığı emreder. Allah ise size kendi katından mağfiret(bağışlanma) ve bol nimet va’dediyor. Şüphesiz Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

 

Özetlemeye çalışıyorum:

1- Emire aykırı. Allah bilmediklerimizi bilir, bundan sonra neler mi olabilir?

2(Bakara)/222: (…) Ay hâlinde kadınlardan uzakdurun. Temizleninceye kadar onlara yaklaşmayın. Temizlendikleri vakit, Allah’ın size emrettiği yerden onlara yaklaşın. Şüphesiz Allah çok tövbe edenleri sever, çok temizlenenleri sever.

Ayrıca devamındaki 223. ayette de devamı vardır, fakat Allah’ın emri belirlidir.Allah’ın hakkında delil indirmediği çirkin ve pis işleri helaldir demeyin, uzak durun çünkü şeytan insana düşmandır. Anlamını iyi düşünün acaba o pis işleri mi emrediyor ayette yoksa o şekilde mi yorumlamaya getiriveriliyor(oldu bitti).

2- Fiziksel olarak pis bir davranış ve çiftler arasında aşağılayıcı bir tutum Allah mı izin verdi helal mi dediniz? şeytanın tavsiyesi, bilmediğiniz sözleri söylemeye nasıl itiyor.

6(En’am)/81: Allah’ın, size, hakkında hiçbir delil indirmediği şeyleri O’na ortak koşmaktan korkmuyorsunuz da, bensizin ortak koştuğunuz şeylerden ne diye korkayım? Öyle ise iki taraftan hangisi güvende olmayadaha lâyıktır? Eğer biliyorsanız söyleyin.

3-Fakirlikten korkup, cinsel hayattan taviz vermemek insanın evet desin birisi yapalım anlayışı, kaynağından bilgi almamak. Rızkı Allah’ın verdiğini unutup oyun ve eğlenceye dalmak. Çoğu kişi bu hayata düşüp cinselliği hobi ediniyor, Allah bize rızık vermez çalışmak benim dna.mda yok işsizlikde var zaten kader deyip şeytana uyuluyor.

2(Bakara)/268: Şeytan sizi fakirlikle korkutur ve size, çirkinliği ve hayâsızlığı emreder. Allah ise size kendi katındanmağfiret ve bol nimet va’dediyor. Şüphesiz Allah, lütfu geniş olandır, hakkıyla bilendir.

4-Müslümanlar arasında başkaları eşimin yüzünü bile görmemeli, saç tellerini görmemeli, tahrik olur mahrem bölgesidir anlayışının ilerlemesi.Tümüyle insanları kendisi gibi (Allah’ın yolundan) sapmış zan etmesi, zannının kölesi olması. (Hoşgeldin kara çarşaf, baş örtüsüne kardeş geldi.)

Ayetlerin anlamlarının kaydırılması büyük bir vebal. Aklı olan doğruyu bulmak için çalışmalıdır kimi zaman farklı/orjinal çeviriri. Doğrular Allah’ın koruması altında bunu biliyoruz doğruyu bulabiliriz Allah’ın izni ile bu sitede dahil pek çok konu mevcut.

5-Bundan sonra harem selamlık anlayışı, Müslüman nüfusundaki artışın durması-yavaşlaması (çünkü Allah dünya üzerinde kendisine inananları hakim kılacak.)

6-Bu kadar karanlığa gömülmüşken olsun varsın girecek hurefeleri, kaldıralacak Kuranların sayısı siz düşünün… (Hadisler dini tamamlar, hatta karanlığın pardon dinin (!) tümünü oluşturur diyenler diye sahneleri süslerler.)

 

Allah bizi çoğaltacak, güvenlikli kılacak inşAllah. Bizleri dilleri ile soy kıran/Allah’ın nurunu söndürmeye çalışan, cehenneme yöneltenlerden koruyacak biz diler ve yalnızca O’na ve kitabına sığınırsak bunu başarabiliriz.. İNŞALLAH.

 


About the Author
Author

TekGemidenGelenler

Comments (2)
Leave a reply

Name (required)

Website