BENLİĞİNİ ÖLDÜR VE ‘’O’’ OL DERLER

BENLİĞİNİ ÖLDÜR VE ‘’O’’ OL DERLER

Hiçliğin arkasındaki ‘’O’’ Üstün Varlığı idrak edebiliyorum, Hiçlik ‘’O’’ Üstün Varlık karşısında yoktur, Hiçlik ancak benim varlığım karşısında varlık kazanır.

Ben HİÇ idim ama VARLIKTAN yaratıldım, bir kimliğe büründüm ve benlik kazandım, bu ben ve benliğim ‘’O’’ değil ‘’O’’ olamaz!

Öldür benliğini yaşarken ve aradan çekil geriye ‘’O’’ kalsın derler;

Hadi kibrimden sıyrıldım, nasıl ‘’O’’ olabilirim?

İyilik ‘’O’’ndan, kötülük benden hadi kötülüğümden arındım, nasıl ‘’O’’ olabilirim?

‘’O’’ zulmetmez iken ben ederim, hadi zalimlikten arındım, nasıl ‘’O’’ olabilirim?

‘’O’’ merhametlilerin en merhametlisi iken, merhameti gerçek manada beceremeyen ben, hadi merhametsizlikten arındım, nasıl ‘’O’’ olabilirim?

‘’O’’ adaletli iken, adaleti tam beceremeyen ben, hadi kendi çapımda adaleti sağladım, nasıl ‘’O’’ olabilirim?

Bunlardan sıyrılırken bile ben hep ben derken, ben benliğimden, gerçekten ölmeden, nasıl sıyrılırım?

Peki;

‘’O’’ her şeye kadirken, ben bu sınırlı kudretimle, nasıl ‘’O’’ olabilirim?

‘’O’’nun hiçbir yarattığına ihtiyacı yokken, ‘’O’’na muhtaç olan ben, nasıl ‘’O’’ olabilirim?

‘’O’’nda cehaletten eser yokken, ben benliğimin cehaletinden nasıl arınabilirim? Cehaletimle baş başa olan benliğimle ”O”nun Sonsuz İlmi karşısında, nasıl ”O” olabilirim?

Her şeyi gören fark eden kuru yaş demeden en küçük zerreden haberi olan bir ‘’BİLİNÇ’’, ”O” iken, ben daha arkamı bile görmez bir bilinçle, nasıl ”O” olabilirim?

‘’O’’ndan başka Kim ”O” olabilir?

Ben, hiçbir şey değil iken, beni ‘’O’’ hazinelerinden yarattı, ‘’O’’nun hiçliğinden değil ‘’O’’nun varlığından yaratıldım, ben, benliğimi öldürüp ‘’O’’ olamam, ancak ben, benliğimi temizleyip / arındırıp ‘’O’’na gerçek bir ‘’KUL’’ olabilirim.

Etim, kemiğim de ‘’O’’ndan, Ruhum da ‘’O’’ndan, her bir zerreme varıncaya kadar ‘’O’’ndan.

Sonsuzluğu düşünün, sonsuz bir sayı düşün denildiğinde sıfırda o sonsuzun içinde, birde, dokuzda o sonsuzun içinde bir sayı, hatta sonsuza gidiyor diye, sonsuz sayı olarak tabir ettiğimiz, ‘’Pİ’’ sayısı dahi o sonsuzdan bir sayı.

Sıfırdan başlayıp bire ulaşmaya çalışırsak ‘’0,000……..001’’ virgülden sonra sayı sonsuza gider ve ulaşılamaz, ama bu sayı ve virgülden sonra oluşabilecek bütün sayılar bile o sonsuzun içindeki bir sayıdır, hangisi gerçek sonsuz sayısı? İşte gerçek sonsuz sayısı bütün sayıları kapsar, bütün sayılar ondandır ama hiçbir sayı ona denk veya eşit değildir ve kesin bir tanımı da yoktur. Sonsuz sayının hangi sayı ile başladığı bile bilinmez. Şimdi hangi sayı ben o sonsuzum diyebilir? Ancak sonsuzdanım / sonsuzluk içindeki bir sayıyım diyebilir. Ondan bir cüz. Eğer sınırlı ise sayı bütün virgülden sonraki rakamlardan sıyrılsa da, virgülden sonra sonsuza giden rakamlar eklense de yine de gerçek sonsuz olamaz, ancak sonsuzdan bir sayıdır. Yani bizler de benliklerimize istediğimizi ekleyip, istediğimizi çıkaralım asla ‘’O’’ olamayız, ancak benliklerimize, güzellikler, doğruluklar, iyilikler, merhamet vb. eklersek ancak ‘’O’’na yaklaşırız, tersi ise ancak uzaklaşmamızı ve küçülmemizi sağlar ve işte o zaman ‘’HİÇ’’ oluruz.

İşte nefsimizi arındırırsak ancak ‘’O’’na yaklaşmış oluruz.

“Sonsuzluğun içinde Firavun gibi, bir Pİ SAYISI misali bu nehirler benim ayaklarımın altında akıyor deyip kendini sonsuz zannedersin. Ama gerçek sonsuzun içinde ayaklar altına aldığın O nehirde boğulup gidersin.”

BEN ‘’O’’ DEĞİLİM ‘’O’’ OLAMAM DA. BEN SADECE VE SADECE ”O”NDANIM.


About the Author
Author

sonerizgi

Leave a reply

Name (required)

Website