Ahiret İnancı ve Takva-2

Ahiret İnancı ve Takva-2

2.Takva Peki takva (yahut fiil şekli itte) kelimesi, cahiliye devrinde ne anlama geliyordu? Takva kelimesi, cahiliye devrinde takva kelimesinin özü, “hayvan olsun, insan olsun, canlı varlığın, dışarıdan gelecek yıkıcı bir kuvvete karşı kendini savunma davranışıdır. Her şeyden önce işaret edelim ki kelime cahiliye devrinde “Hanifler” çevresi ve şair Züheyr ibn Ebi Sülmâ gibi hayli Yahudi dininin etkisinde kalmış olanlar hariç, (daha&helliip;)
Ahiret İnancı ve Takva-1

Ahiret İnancı ve Takva-1

Ahiret İnancı ve Takva 1.Ahiret İnancı Cahiliye devrinde ahiret fikrine ilgi gösterilmemiştir. Cahiliye Arapları, sadece ölümle uğraşmışlar, ondan öteye gitmemişlerdir. Onlara göre, vücut toprağa girince çürür, toz toprak olur. Ruh da bir rüzgar gibi uçup gider. Şu şiir onların bu konudaki inançlarını özetlemektedir: “Biz sadece toprak altına giren cesetlerle rüzgar gibi (uçup giden) ruhlardan ibaret değil miyiz?” Araplara göre de (daha&helliip;)
Ateizm Hileleri 1 : Sınırlama (HİCR42)

Ateizm Hileleri 1 : Sınırlama (HİCR42)

Bilim insanları ve düşünürler ateizme dair de formüller, adımlar ürettiler ancak bunlar hileliydi… Bu yazı dizisinde tam da bunlara değineceğim. Bir fikir gerçekliğe dayansa bile; soyut çıkarımları veya farklı yorumları ateizm çöpe atar. Çünkü mantık dahilinde olmalıdır! Aslında ateizmin “mantıksız” veya “gerçek dışı” olarak nitelendirdiği şeyler; fikrin soyut çıkarımlarındaki materyalizm duvarlarıdır. Halbuki ateizm aynı şeyi direkt olarak bilime uygulasa bilimi (daha&helliip;)