CEHENNEM ATEŞİ SAYILI GÜN (MÜ)?

Genel olarak halkın kanısı şudur; ahirette insanlar, günahlarının cezasını çektikten sonra cehennem azabından kurtulup cennete giderler. Cehennem azabının sayılı birkaç gün ya da birkaç yılla geçiştirileceği sonradan cennete gidileceği düşünülür. Hatta işlenen suçlar sonrasında da böyle düşünüldüğünden, o haramlar tekrar karşısına çıktığında nasıl olsa cehennemden sonra cennete gidileceği sanıldığından yine yapılır. Normal hayatta ufacık bir ateş dokunmasından acı duyan insanın, Allah`ın Kuran`da tarif ettiği cehennem ateşinden hiç mi haberi yok. Cehennemlikler, ateş azabının bir an için bile olsa kendilerinden uzak olmasını ister. Bunun yanısıra asıl önemli olan, bu azabın insanların sandığı gibi belli bir süresi olmadığıdır, yani ateş ve cehennem sonsuzdur (Allah`ın dilemesi hariç). Allah Kuran`da bununla ilgili olarak Bakara 80de “Dediler ki; Sayılı birkaç gün dışında ateş bize asla dokunmayacaktır. De ki; Allah`tan bir ahit mi aldınız! Allah ahdine asla ters düşmez. Yoksa siz Allah`a isnat ederek, bilmediğiniz şeyleri mi söylüyorsunuz? “

Bakara 81 de “İş onların sandığı gibi değil. Kötülük ve çirkinlik kazanan, suçu kendisini kuşatmış olan kişiler, ateşin dostudurlar. Sürekli kalacaklar orada. ” der.

Bundan sonra bir harama girmeden önce bir değil bin kere düşünün. Allah`ın dediği gibi, cehennem ateşi, sayılı birkaç gün değil bir sonsuzluk ateşi olarak ahirette karşımıza çıkacak.

Yazar : EZGİ TÜRKCAN

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website