ALLAH’IN BİZLERİ UYARMASI

Kuran ayetleri bizleri sadece dünyadaki hayatımız boyunca neler yapmamız neler yapmamamız yani nasıl yaşamamız gerektiği konusunda uyarmakla kalmaz. Bununla beraber aşağıdaki ayette söylediği gibi nelerin insanı – helal olsalar bile – Allah’ın dininden alıkoyabileceği, saptırabileceği konusunda bizleri uyarır.

Ey iman edenler! Şu bir gerçek ki, eşlerinizin ve evlatlarınızın içinden size bir düşman vardır; onlara karşı dikkatli olun! Eğer affeder, ellerini tutar, hatalarını görmezden gelirseniz, kuşkusuz, Allah da affedici, merhamet edici olur. Şu da bir gerçek ki, mallarınız ve çocuklarınız bir imtihan aracıdır. Allah`a gelince, onun katında büyük bir ödül vardır.
64 – Teğabün Suresi – 14, 15

Örneğin bu ayette Allah, bize insanın çoğunlukla en yakınları ve en çok sevdikleri olan eşlerinin ve evlatlarının onun düşmanı olabileceği ve bunların insan için bir imtihan olduğunu söyler. Acaba Kuran ayetleri aracılığıyla Allah bizleri bu konuda uyarmamış olsaydı kaçımız eşlerimizin ya da çocuklarımızın bizler için düşman olabileceğini düşünürdü. Ayete bu açıdan bakarsak bana göre sadece dünyada sahip olduklarımız için değil bizleri ahiret ve dünya hayatı hakkında uyardığı için Allah’a şükretmemiz gerektiği sonucuna varırız.

Yazar : ferhat

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website