Allah Güzel Davranmayı Emreder

Hucurat 11. Ey iman edenler! Sizden hiçbir topluluk bir başka toplulukla alay etmesin. Ne mâlum? Belki alay edilenler edenlerden daha hayırlıdır. Kadınlar da başka kadınlarla alay etmesinler. Belki de alay edilenler edenlerden daha hayırlıdır. Birbirinizi, (daha doğrusu kendilerinizi) karalamayın. Birbirinize kötü lakaplar takmayın. İman ettikten sonra insanın adının kötüye çıkması, fâsık damgası yemesi ne fena bir şeydir! Kim tövbe etmezse işte onlar tam zalim kimselerdir.


İnanan bir insanın başka insanları karalaması, küçük görmesi, ayıplarını araması, kötü lakaplar takması, alay etmesi inanan bir insana yakışmayacak hareket ve davranışlardır. Aslında benim kelime kalabalığı yapmama gerek de yok Ayet çok açık ve net. Fasıklık gerçekten de çok kötü bir durum! Tövbe etmeyip sürdürmek daha da kötü bir durum.

Allah her zaman en güzel, en iyi şekilde davranmayı ve üstün ahlakı ögütler. Çirkinligi, hayasızlığı ve azgınlığı yasaklar. Dikkat edersek Allah`ın ayetleri birer ölçüdür. Aklımızı çalıştırıp ibret ve öğüt almalıyız. Biz Kuran`ı anlayacağımız bir şekilde okuyalım ki her zaman güzel kalalım, iyi kalalım, dogru kalalım. Son olarak Peygamberimiz`in Allah`a serzenişini dile getirmek istiyorum. Sevgi ve Saygılarımla…

Furkan 30. Peygamber, “Ey Rabbim! Kavmim şu Kur`an`ı terkedilmiş bir şey haline getirdi” dedi.

Yazar : BirKul

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website