ZİNA EDEN KİŞİ İLE EVLENİLİR Mİ?

Zina eden erkeği zina eden bir kadın veya putperest bir kadından başkası nikâhlamaz. Zina eden kadına gelince, onu da zina eden bir erkek veya putperest bir erkekten başkası nikâhlamaz. Müminlere bu, haram kılınmıştır.

Nur 3

Bu ayet, Allah’ın muhteşem adaletinin örneklerinden biridir. Dünyanın büyük kısmında zina maalesef utanılmayacak bir davranış haline gelmiştir. Hatta zina yapmayan kişiler, alay konusu olmaya bile başlanmıştır. İnsanlarımız zina yapmak için çaba sarfedip hertürlü fırsatı değerlendirirken, Hz. Yusuf zina yapmamak için, senelerce zindanda kalmayı tercih etmiştir ve zina için Allah’a şu şekilde yakarmıştır:

“…. zindan benim için bunların beni çağırdığı şeyden daha sevimlidir. Eğer onların oyununu benden uzak tutmazsan onlara meyleder de cahillerden olurum. ”
Yusuf 33

Yusuf peygamberin bu davranışı anlayabilene çok büyük dersler vermektedir. Bu konu hakkında Yusuf suresinin 23. Ayetinden 33. Ayetine kadar okumanızı kesinlikle tavsiye ederim.

Zina yapmamış kişinin, zina yapan biriyle evlenmesinin haram olduğu ayette (NUR 3)söylenmiştir. Bu yüzden erkek yada kadın, ikiside evlenmeden önce eş adaylarına çekinmeden zina yapıp yapmadıklarını sormalıdır. Eş adayımız yada biz zina yapmışsak, evlenmek için tek çıkar yol, zina yapmış kişinin içtenlikle tövbe etmesi ve bu kötü davranışını terketmesidir. Aksi taktirde zina yapan biriyle evlendiğimizde yada zina yapmışsak, zina yapmamış biriyle evlendiğimizde Allah’ın bu emrine sürekli karşı geldiğimizi ve bize helal olmayan biriyle nikahlandığımızı bilmeliyiz. Halbuki Allah, bir günah işlemişsek o günahı tekrarlamamızı tavsiye etmiştir. Ayrıca Allah ayette, zina yapan kişiyi, zina yapmış kişiye yada putpereste layık görmektedir. Yani bir bakıma zina yapan kişiyle putperesti aynı kefeye koymaktadır. Putperesler, Allah’a ortak koşan kişilerdir. Kuran-ı Kerim’i okuyanlar bilirler ki Allah, kendisine ortak koşulmasını bağışlamayacağını söylemektedir. Zina yapmış kişiye, zina yapmış kişi yada putperesti layık görmesi, zina yapan kişinin Allah katında hangi konumda olduğunu daha iyi anlamamızı sağlar. Bu geçici dünya hayatında kendimizi Allah rızasını kazanmaya adamak, her bakımdan en karlı yoldur. Allah bütün müminleri, yasakladığı dünyalık zevklerden uzak durmasını nasip etsin inşallah.

Yazar : CeM AKYILDIZ

 


About the Author
Author

Dini Yazilar

Leave a reply

Name (required)

Website