Kuran’a Göre Duanın Önemi Nedir ve Dua Ne Şekilde Yapılabilir?

Kuran’a Göre Duanın Önemi Nedir ve Dua Ne Şekilde Yapılabilir?

Kuran’da pek çok ayette Allah’a gönülden teslim olan kullar olarak dua etmek ve Allah’ın yüceliğini ifade etmek emredilmiştir. Bizim için gerçek manada neyin hayırlı olacağını sadece Allah bilmektedir. Bizim zahiren hayır gördüğümüz ve istediğimiz bir şey aslında hayırlı olmayabilir. Bu durum pek çok insanın başına gelmiş ve gelmekte olan bir husustur. Bu yüzden Allah bazen bizim için hayırlı olmayacak bir şeyi nasip etmediği gibi hayırlı olacak olsa da kulunu sabır imtihanına tutmak için de nasip etmeyebilir. Tüm bunlardan dolayı dua etmekte ve Allah’a gönülden bağlanmakta ısrarlı ve samimi olmak gerekmektedir. Olaya dua ettim ama kabul olmadı şeklinde yaklaşmak bir mümine yakışan tavır değildir. Her şeyde hayır aramak ve tatmin olmak en doğru olanıdır. Duayı samimiyet içerisinde ve ne söylediğinizi bilerek etmeniz daha doğrudur. Yoksa belli sayıları tamamlamak için otomatik bir şekilde tekrarlanan cümlelerin size de başkasına da faydası olmaz.

Allah kullarını bazen türlü imtihanlar ile zorluk ve sıkıntılarla sınar. Bazen de insanlar bu dünya hayatında yapmış oldukları birtakım hataların bedelini öderler. Her ne durumda olursanız olun Allah’tan yardım dilemeyi ve Allah’a yönelmeyi hayatınızın temel prensibi edinin. Siz Allah’a dayanır ve güvenirseniz ve gerçek dost olarak sadece Allah’ı bilirseniz mutlaka yardım görürsünüz. Namaz kılıp dua etmekte ısrarlı olun ve bunu samimi bir şekilde yerine getirin.

Kuran ayetlerinde ne şekilde duaların geçtiğini öğrenebilmek için Kuran’daki dualar ve seçme ayetler isimli kitapçığımızı incelemenizi tavsiye ediyoruz. Kitapçığımıza Kuran’daki dualar başlığı ile sitelerimizden ulaşabilirsiniz.

“Kullarım, beni sana soracak olurlarsa, gerçekten de ben pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin çağrısına cevap veririm. Öyleyse onlar da bana cevap versinler ve bana inansınlar ki doğruya erişsinler.” (2 Bakara suresi, 186. ayet)


About the Author
Author

Editor 1

Leave a reply

Name (required)

Website