Oku, Şükret, Çalış, Dua Et

Oku, Şükret, Çalış, Dua Et

Karanlıkların en karanlığına battınız mı hiç? Ben battım. Üstelik etrafta hiç bir tutunacak dal da yoktu. Bir saniye bile dinmeyen acılar içinde diz çöktüm sonunda ve dua etmeyi “öğrendim”; ama öyle yüzeysel bir dua değil bu.

Benim tabirimle “alıcı gözle, içten, can havliyle” dua ettim. Sonra Kur’an’a yöneldim, çünkü yönelebileceğim başka bir şey kalmamıştı artık. Okudum ilahi kanunları, sindirdim ve kapadım gözlerimi, yalvardım, ağladım. Sonra ne mi oldu dersiniz? Olmaz dediklerim oldu, arayıp bulamadıklarımı buldum bir kaç günde. Ve okudum, daha çok okudum. Bulmuştum artık çıkış yolumu, durduramazdı kimse beni. O yanımdaydı kitabıyla, yanıbaşımdaydı. O gün bugündür okuyorum ve hayatta gerçek amacın ne olduğunu ve sonucun neler olacağını artık daha iyi anlıyorum. Belki “O” kitabı okumasam bugün aranızda olmazdım. Kendi başıma bunu deneyimlemesem belki inanmazdım bile başıma gelenleri başkasından duysam. Ben hayatta O’ndan daha güzel, kalıcı bir dost veya yardımcı bulamadım.

Bu yüzden önce “oku”, sonra sahip olduklarına ve o anki sağlık durumuna “şükret”. Sonra daha iyisini kazanmak için tüm gücünle “çalış” ve doğru yoldan ayrılmamak için her şeyin sahibine “dua et”. Benim şimdi yaptığım gibi; “Allah’ım sen büyüksün, şu yazıyı lütfen ihtiyacı olan biri okusun ve Kur’an’a yönelsin.”
-Ali Çandır


About the Author
Author

alicandir Bursalı Yazar Ali Çandır 1988 doğumlu Uludağ Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi mezunu

Leave a reply

Name (required)

Website