Neden İSLAM Ülkeleri Gelişmiyor Diye Soran kardeşlerime

Neden İSLAM Ülkeleri Gelişmiyor ve Neden Kur’anda Teknolojik Gelişimi Sağlayacak Ayetler Yoktur Diye Soran kardeşlerime

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Bugün Teknoloji olarak insan çok ileride bunu kabul ediyorum ve Kur’ana uymak belki bugünkü gibi bir gelişim göstermemize engeldir, bunu da kabul edebilirim. Ama şunu unutmamalıyız ve de bilmeliyiz ki Kur’an yada daha genel ifade ile vahiy insanın teknolojik olarak gelişip dünyayı kendi cinsine ve de diğer habitata cehenneme çevirmesinin yolunu açacak maddi gelişme ve bunun sonucu insanın huzurunun olmaması(bugün insanlık maddi gelişim göstermiş ama ruhen çökmüş kimse mutlu değil) yerine ruhen gelişme gösterip hem bu dünyayı hem kendi cinsini hemde diğer habitatın yaşam alanlarını koruyan gözeten HAK hukuk bilen ve de huzurlu nesiller yetiştiren insan toplumunun oluşturulması yönünde düsturlar getirmiştir.

Demek istediğim insanlık ya teknolojik olarak maddi gelişecek ama bugün olduğu gibi huzursuz tatsız tuzsuz olacak yada tam tersi madden gelişmeyecek belki dünyası köyünden ibaret olacak ama ruhen huzurlu olacak

ALLAH vahyinde insanların maddi gelişimi ile alakalı pek bir düstur belirtmez kaldı ki ayetlerde defalarca maddi gelişimin dünyevi hayata insanı çekeceğini ve bunun sonucunda insanı ebedi sayılabilecek bir azap görebileceğini bu bakımdan da maddi gelişim yerine manevi gelişimin faziletli ve felaha eriştirici olduğunu öğütlemekte ve bu yönde düsturlar içermektedir.

Kur’andan aktarılan ve de bizlere öğütlenen yaşam biçimine uygunluk arzetmesi bakımından; Ben uzay yolculuğu yapan ama Manevi alanda gelişmemiş huzuru bulamamış bir zaman ve toplumda yaşayacağıma evimden köy meydanına gidebilecek bir dünya ama huzurlu mutlu olabileceğim manevi olarak gelişebileceğim bir yaşam istiyorum.

Şu gerçek unutulmasın ki Vahiy ikincisini tesis için gönderilmiştir. kimse Kur’anda neden Toplumun maddi olarak gelişmesini sağlayacak düsturlar yoktur. ALLAH olsa idi ve Kur’an ALLAH’ın vahyi olsa idi Bugün Müslüman Toplumlar böyle gelişmemiş teknolojik olarak geri kalmış durumda olmazlar en gelişmiş(maddi anlamda) toplumlar olurdu demesin Çünkü ALLAH maddi gelişime paraya teknolojiye bakmaz samimiyete sevgiye huzura saygıya yani Ruhsal gelişime bakar ve Ruhsal gelişime sağlayacak düsturları Kullarına gönderir.

sevgi ile


About the Author
Author

AlpKurt Hilali

Comments (7)
Leave a reply

Name (required)

Website