DİNDE ZORLAMA YOKTUR

Bakara suresi 256: Dinde zorlama yoktur. Çünkü doğruluk sapıklıktan iyice ayrılmıştır. O halde kim tâğûtu tanımayıp Allah’a inanırsa, kopmak bilmeyen sapasağlam bir kulpa yapışmıştır. Allah, hakkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.

 

Allah ateiste bile ateist olma hakkını vermiştir. Kimse kimseye dinden çıktın ya da bu adam kafir diyerek öldürülmesine
fetva çıkarabilir mi? Hz. Musaya bile binlerce mazlumu öldüren Firavuna tatlı söz söyle dememiş midir ?

Madımakta insanları yakıp öldürmeye kalkanlar acaba Kuran`ı bir kere olsun açıp okumuş yada anlamaya çalışmışmıdır. Suriye`de müslüman müslümanı bırakın öldürmeyi tamamen işkencelere uğratmakta akıl almaz şekilde davranmakta ve bir gün gelip Allah`a bu yüzden hesap vereceğini düşünmemektedirler. Allah vicdanları sınamakta olduğunu biliyorlar mıdır? Öldürdüğünüz, işkence ettiğiniz insanın da bir gün gelip (ahirette hesap vereceğini) düşünmekte misiniz?

Cennete, cehenneme, ahirete inanıyorsan işkence yapan birinin cennete gidebileceğini tahmin edebiliyor musun? İşkence ettiğin insanla cennette karşılaştığını düşün bakalım? Gerçek manada ÖLÜM olduğunu sandın ve aldandın ahirette seninle beraber o işkence ettiğin ve öldürdüğün insanla karşılaşacaksın. Ne yapacaksın?

“Bu adamı ben öldürmüştüm ama burada gayet sağlıklı ve diri” demeyecek misin?

“Dünya yalanmış” demeyecek misin? “Ben aldanmışım” demeyecek misin?

“Allah`ım sen zahmet etme ben kendim ateşe atlarım” demeyecek misin?

(Bir masumu öldürmek bütün insanlığı öldürmekle eş değer) ayetini okudun mu? Bir mümini öldüreni Allah lanet eder ve bir de cehennemi hazırlamıştır ayetinden haberin oldu mu?

Araplar arapça Kuran okuduğu halde şu anda Suriye`de yüzbin müminin öldürüldüğünden, dayanılmaz işkenceler çektiğinden haberiniz var mı? Arapça  bilmek Kuran`ı anlamak  demek midir?

Kuranı mı? OKUMUYORUZ, anlamak için OKUMUYORUZ. düşünmüyoruz.

AKLETMİYORUZ ayetleri tefekkür etmiyoruz. Yazık çok yazık….


About the Author
Author

metafizik199

Leave a reply

Name (required)

Website