Allah’ın Yardımı

Allah’ın Yardımı

İnsanlar olarak hayatımızda bazen öyle güç ve köşeye sıkışmış durumlara düşebiliriz ki içinde bulunduğumuz durumda bize yardım edebilecek tek kişi Allah’tır. Bizler ne şekilde ameller yapan bireyler olursak Allah bize yardım eder?
Konuyu bir örnek üzerinden anlatacak olursam:

Diyelim ki çevremizde çok sayıda iki yüzlü insan var bu sebepten sıkıntı içindeyiz. İki yüzlü insanların genel özelliği dışarıya yansıttıkları karakterden tamamen zıt bir karaktere sahip olmalarıdır. Yani kişi dindar görünüp dinle alakası olmayabilir, çevresine merhamet sahibi bir insan olduğu izlenimi vermeye çalışıp zalimin teki olabilir. Bizler bu tür insanların gerçek yüzünü yeni tanıştığımız sıralarda göremeyebiliriz hatta bazılarının gerçek yüzünü görmemiz seneler bile alabilir. İki yüzlü insanlar için “sahte insanlar” tabiri de kullanılabilir. Bu tür kişiler bizlere karşı sayıca çok olup yüzümüze gülüp arkamızdan hainlik edip bize tuzaklar kurup bizleri zor duruma düşürmeye çalışabilirler. Gerçek yüzünü göstermeyen hainlerin tuzaklarını bizden kim defeder, bu tuzaklara karşı bize kim yardım eder?

Muhakkak ki Allah iman edenlerden defeder (onları korur). Muhakkak ki Allah, hain ve kâfirlerin hiç birini sevmez.
(Hacc 38)

Hainlerin tuzaklarını bizlerden defedecek olan yani bizi koruyacak olan Allah’tır. Peki, bizlerin Allah’ın yardımını hak etmemiz için gerekli bir şey var mıdır?

… Allah kendisine (kendi dinine) yardım edenlere mutlaka yardım eder. Muhakkak ki Allah, elbette Kaviyy’dir (kuvvetli, güçlü) Azîz’dir (yüce).
(Hacc 40)

Konuyu bir örnek üzerinden anlatmaya çalıştım.

Her ne konuda olursa olsun iman edenler olarak Allah’ın yarımını umuyorsak yapmamız gereken şey dinimizi en güzel şekilde öğrenip öğretmeye çalışmaktır. Bu da Allah’ın bizler için indirmiş olduğu kitabı (Kur’an’ı Kerim’i) anladığımız dilde okuyarak Allah’ın bize yol göstermesi ve ilmimizi artırması için Allah’a dua etmekle olur. Ayrıca kitabımızdan öğrendiklerimizi çevremizdeki insanlara öğretmeye çalışmakla olur.

Umarım okuyan kardeşlerim için faydalı bir yazı olmuştur.
Saygılarımla,

Mehmet, 03.04.2017


About the Author
Author

Mehmet P.

Leave a reply

Name (required)

Website