Gözden Kaçan Önemli Bir Konu

Gözden Kaçan Önemli Bir Konu

Selamlar,

Bazılarının, gözlerinden kaçan, bir hususa kısa bir bakalım dedim.

Nisa-58: “Şu bir gerçek ki, Allah SİZE emanetleri, onlara ehil olanlara vermenizi ve İNSANLAR arasında hükmettiğinizde adaletle hükmetmenizi emrediyor. Allah size bu şekilde ne güzel öğüt veriyor. Allah Semî’dir, çok iyi duyar; Basîr’dir, çok iyi görür.”

Nisa Suresi 58’de SİZE diyor yani BİZE diyor. BİZE emaneti ehline ver diyor. Bir kişi yapsın demiyor. Bir kişi keyfilik yapabilir. Keyfilik önlenmelidir.

Adalet içinde, İNSANLAR arasında diyor. Yandaşlar arasında demiyor. İNSANLAR arasında ADALETLE HÜKMETMEMİZİ emrediyor.

Maide-8: “Ey inananlar, Allâh için adâletle şâhidlik edenler olun. Bir topluluğa karşı duyduğunuz kin, sizi adâletten saptırmasın. Âdil davranın, takvâya yakışan budur. Allah’tan korkun, kuşkusuz Allâh yaptıklarınızı haber almaktadır.”

Nisa-135: “Ey iman edenler! Öz benliğiniz, anne-babanız, yakınlarınız aleyhine de olsa, zengin veya fakir de olsalar, adaleti dimdik ayakta tutarak Allah için tanıklık edenler olun. Allah, ikisine de sizden daha yakındır. O halde, nefsinizin arzusuna uyarak adaletten sapmayın. Eğer dilinizi eğip büker yahut çekimser kalırsanız, Allah, yapmakta olduklarınızdan haberdardır.”

Mümtehine-8: “Allah sizi, din hakkında sizinle savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan çıkarmayan kimselere iyilik etmekten, onlara adaletli davranmaktan men etmez. Allah, adaleti ayakta tutanları sever.”

En doğrusunu Allah bilir.

İyi günler


About the Author
Author

murat2222

Leave a reply

Name (required)

Website